Mye har skjedd i Lørenfallet og Sørum. 

Se bildealbum fra Lørenfallet og Sørum 


*FYHRI JAKTLAGS HISTORIE

Fyhri jaktlag

Elgjakta i Sørum er i 2011 fra 5. oktober og varer ut måneden. Det er mange jaktinteresserte i laget, og her er Fyhri jaktlags historie, nedskrevet av Jan Ole Dahl, Trygve Sæther og Kåre Bøhler til lagets 80-årsjubileum i 2009.

Oppstarten
Det var en gang… Slik begynner mange eventyr, så også vårt. Året var 1929, det var trolig tidlig høst og noen hadde sett elgspor oppe i åsen. Det hendte stadig vekk at Hans Fyhri og Kristian Sæther møttes og slo av en prat på Meieritrappa. Men disse sporobservasjonene hadde satt i gang prosesser i flere skogeieres tanker. Under samtalen kommer Kristian inn på at noen oppe i Såkroken hadde snakket om at de ville gå på elgjakt. ”Da kan dere vel bli med oss” sa Fyhrin ”for det skal vi også”.

Det ble nok flere samtaler utover, men vi kan nok trygt si at Fyhri jaktlag ble etablert under den første samtalen på Meieritrappa. Og endelig kunne laget dra på sin første jakt. Det var 10 mann: Hans Fyhri, Kristian Sæther, Ludvig Sæther, Laurits Berg, Syver Lohne, Tormod Iversen, Erling Hauglund, Olaf Bingen, Even Tømte og en unggutt på 16 år: Ole Flaen. Jakta ble konsentrert om Jultonåsen. Det ble ingen elg første året.

Les mer om den spennende jakthistorien i PDF-filen nedenfor.

 

* TUR TIL FYHRI-HYTTA
16. august 2012 kunne 25 interesserte turdeltakere få god innføring i Fyhri jaktlags historie av Jan Ole Dahl og Trygve Sæther. Frammøte for rusleturen var på Vølneberg skole. Og der demonstrerte Jan Ole Dahl straks sine organisasjonstalenter. Fire bilførere ble rekruttert for å kjøre bilene sine til den nye flotte gapahuken Fyhri jaktlag har bygget langs Hellesjøvegen, der turen skulle avsluttes.

Les mer om turen og Flaenhytta, Haukebua, Tjennslia, Nattlosjiet, Jenshus m.m. i PDF-filen nedenfor.